logo

 


 
 

Konfirmation

Vill du veta mer om kristen tro och hur det hela hänger ihop med ditt och andras liv? Vill du komma närmare svaren på livets spännande och svåra frågor? Är du tveksam inför tro och Gud eller har en annan tro och vill se likheter och skillnader?

Ja, då är konfirmationsundervisning något för dig! På konfirmationsundervisningen tar vi upp dessa frågor och mycket annat. Vi diskuterar, vi funderar, vi använder alla våra sinnen och vi använder kroppen för att komma livets gåtor närmare. Med en blandning av både lek och allvar gör vi ett försök att möta Gud.

Konfirmation betyder att bekräfta, i detta fall vårt dop. Många är döpta som spädbarn. Det var de vuxna som ansvarade för att vi blev medlemmar i kyrkan. Nu får de döpta en egen chans att ta reda på vad dopet innebär och hur det hänger ihop med kyrkans tro.
Även om man inte är döpt är man välkommen att delta i konfirmationsundervisningen i S:t Matteus kyrka. Det går utmärkt att bli döpt under konfirmationstiden. Vi försöker att hitta en lösning som vi alla tycker är bra.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Även om man inte delar den kristna tron är man välkommen. Konfirmationsundervisningen kan leda till konfirmation men det är inte något man binder sig till, utan det bestämmer man innan konfirmationsgudstjänsten.

För mer information är du välkommen att kontakta

Annika Hansson, ungdomspräst
08-555 218 19
annika.hansson@matteus.org


Konfirmationsfoldern 2016–2017kors ankare hjartaS:t Matteus församling, Box 23070, 104 35 Stockholm. Besöksadress: Västmannagatan 92.
Tel: 08-555 218 00. Fax: 08-555 218 30. E-post: matteus@matteus.org